اولین بار روش Code-first در Entity Framework 4.1. معرفی شد. روش Code-first اساساً در سبک معماری Domain Driven Design و یا طراحی دامنه محور کاربرد بیشتری دارد. در روش Code-first تمرکز بر روی domain برنامه می باشد و به همین دلیل در ابتدای کار کلاس های مربوط به domain entity ها ایجاد می شوند و سپس بر اساس همین کلاسها طراحی دیتابیس نیز شکل می گیرد. تصویری که در قسمت زیر مشاهده می کنید روند روش Code-first در Entity Framework را به ما نشان میدهد.
کاربرد Entity Framework در توسعه نرم افزارها
در بسیاری از برنامه های ایجاد شده در سطح وب و یا حتی برنامه هایی که بر روی سیستم اهمیت زیادی دارند کارهای یک توسعه دهنده نرم افزار کار کردن با داده های مختلف می باشد. از ایجاد کردن دیتابیس ها به منظور ذخیرهسازی دادهها یا نوشتن کدهایی برای بازیابی و تغییر دادن اطلاعات درون بانکهای اطلاعاتی همگی جزئی از وظایف برنامه نویسان می باشند. برای پیاده سازی لایه دسترسی به داده ها و کار کردن با آن ها تکنیک ها و تکنولوژی های متفاوتی وجود دارند که می توان بسته به نیاز پروژه از مهمترین و پرکاربردترین آنها استفاده کرد. استفاده کردن از Typed Dataset ها در لایه دسترسی به داده که تحت عنوان Data Access Layer نیز شناخته می شود یکی از روشهایی است که امروزه در بسیاری از پروژه های نوشته شده با ASP.NET مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده کردن از ORM های مختلف از قبیل Entity Framework و یا Entity Framework Core باعث میشود تا حجم کد نوشته شده توسط برنامه نویس کاهش یافته و به مراتب تمیزتر بگردند. از همین جهت از Entity Framework به عنوان یک تکنولوژی بسیار پر کاربرد برای پیاده سازی کدهای دسترسی به داده و یا اصطلاحاً Data Access Code استفاده میشود.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید؛ EF API و یا همان API های مربوط به Entity Framework دیتابیس مورد نظر شما را بر اساس domain class ها و همچنین پیکربندی های لحاظ شده ایجاد میکند. این موضوع به این معنی است که در ابتدای کار شما کار را در زبان برنامه نویسی سی شارپ و یا ویژوال بیسیک آغاز کرده و سپس با استفاده از Entity Framework اقدام به ایجاد کردن دیتابیس از درون کد نوشته شده در کلاس هایتان خواهید کرد.
بررسی جریان کاری روش Code-first
تصویری که در قسمت زیر مشاهده می کنید، روش Code-first و توسعه نرمافزار با آن از ایجاد کردن domain class ها تا ایجاد شدن دیتابیس را نشان میدهد.
به طور خلاصه روند ایجاد کردن دیتابیس و توسعه نرم افزار با استفاده از روش Code-first به این ترتیب خواهد بود. در ابتدا domain class های مورد نظر را ایجاد کرده و یا domain class هایی که از قبل دارید را ویرایش می کنید، سپس این domain class ها را با استفاده از دو روش مختلف یعنی Fluent-API و یا استفاده از data annotation attribute ها پیکربندی میکنید. پس از این میتوانید database schema را با استفاده از روش automated migration و یا code-based migration ایجاد و یا به روز رسانی کنید. در این سری آموزشی و در مقالاتی که در قسمت های بعدی مطالعه خواهید کرد به طور مفصل در رابطه با روش Code-first در Entity Framework و تمامی وجوه آن به طور مفصل صحبت خواهیم کرد.
مخاطبین این دوره آموزشی
تمامی برنامه نویسانی که از تکنولوژی Entity Framework در توسعه اپلیکیشن های خود استفاده میکنند، میتوانند از این دوره آموزشی رایگان بهره مند شوند. در این دوره آموزشی به بررسی روش code first که یکی از محبوب ترین روش ها در توسعه اپلیکیشن ها با استفاده از Entity Framework می باشد خواهیم پرداخت. دوستانی که از تکنولوژی Entity Framework و یا Entity Framework Core به همراه مباحث مربوط به Domain Driven Design استفاده میکنند، میتوانند از مطالب مطرح شده در این آموزش به بهترین شکل ممکن بهره مند شوند. ضمناً در صورت تمایل به مقایسه کردن این روش با روش مشابه دیگر، توصیه میکنیم از آموزش متنی Entity Framework Database First دیدن کنید.
پیش نیازها
برای درک هرچه بهتر مباحث مربوط به این دوره آموزشی می بایست در رابطه با Entity Framework و سی شارپ اطلاعاتی را داشته باشید. در این رابطه توصیه می کنیم؛ از آموزش سی شارپ دات نت در ویژوال استادیو و بسته ی آموزش ویدئویی Entity Framework 5 دیدن نمایید. در صورت تمایل به دریافت یک آموزش رایگان نیز توصیه می کنیم از آموزش رایگان 5 Entity Framework در سی شارپ دیدن کنید.
3 Comments