زبان برنامه نویسی سی شارپ در سال 2000 توسط کمپانی مایکروسافت و به عنوان بخشی از فریم ورک دات نت ارائه شد. امروزه این زبان به عنوان یک انتخاب بسیار پرکاربرد در بین بسیاری از برنامه نویسان مطرح است. در حال حاضر آخرین نسخه زبان برنامه نویسی سی شارپ که در سال ۲۰۲۰ منتشر شده است سی شارپ 9 نام دارد و بخشی از ویژوال استودیو ۲۰۱۹ میباشد. زبان برنامه نویسی سی شارپ نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی از قبیله جاوا دارای مزیت های بیشماری است که در ادامه در رابطه با برخی از آنها صحبت میکنیم.
قابلیت انتقال و یا Portability
طراحی زبان برنامه نویسی سی شارپ به شکلی پیاده سازی شده است که با استفاده از Common Language Infrastructure و یا CLI قابلیت Portability و یا انتقال خود را به دست آورده است. به عبارت دیگر شما به سادگی می توانید کدهای نوشته شده با زبان برنامه نویسی سی شارپ را بر روی کامپایلر های مختلف مورد استفاده قرار بدهید.
قابلیت Typing در سی شارپ
یکی از موضوعات بسیار مهم در استفاده کردن از زبان برنامه نویسی سی شارپ Strongly Typed عمل کردن آن میباشد. به عبارت دیگر همه متغیرهایی که در این زبان تعریف می شوند می بایست تایپ مشخصی داشته باشند. البته امکان تعریف کردن متغیرهایی که تایپ آنها به صورت Implicit و یا ضمنی مشخص می شود نیز وجود دارد. در آموزش کار با داینامیک ها Dynamic در سی شارپ جزئیات بیشتری را در رابطه با این موضوع در اختیار شما قرار داده ایم. یکی از موضوعات دیگری که در رابطه با تایپ ها در زبان برنامه نویسی سی شارپ مطرح است پیاده سازی شدن و پشتیبانی از نوعهای داده ای اولیه و یا اصطلاحاً Primitive می باشد. زبان برنامه نویسی سی شارپ نسبت به زبان C++ از قابلیت Type Safe و یا امنیت انواع داده ای استفاده می کند. به عبارت دیگر فقط آن دسته از Conversion ها و یا تبدیل شدن هایی که ایمن یا Safe هستند به صورت خودکار توسط کامپایلر انجام خواهند شد و دیگر تبدیل ها باید به صورت صریح توسط خود برنامه نویس انجام بگردد. مفاهیمی از قبیل Covariant و Contravariant نیز در رابطه با Generic Type ها در زبان برنامه نویسی سی شارپ مطرح می شوند که در رابطه با آنها در آموزش جنریک ها Generics در سی شارپ و دات نت صحبت کرده ایم.
پشتیبانی از Metaprogramming در سی شارپ
یکی دیگر از قابلیت های زبان برنامه نویسی سی شارپ استفاده کردن از Metaprogramming و Attribute ها می باشد. بسیاری از این Attribute ها باعث می شوند تا کدهای تکراری توسط برنامه نویس تولید نشوند و روال کار به شکلی کاملاً منسجم انجام بشود.
استفاده از متدها و توابع در سی شارپ
یکی دیگر از قابلیت های زبان برنامه نویسی سی شارپ که به صورت کاملاً شی گرا پیاده سازی شده است، استفاده کردن از متدها و توابع می باشد. به سادگی می توان کلاسهایی را در زبان برنامه نویسی سی شارپ تولید کرد و در آنها Property های مختلفی را قرار داد. علاوه بر این موضوع امکان استفاده کردن از مفاهیمی از قبیل وراثت، چندریختی و دیگر مفاهیم مربوط به زبان برنامه نویسی شی گرا در سی شارپ قابل انجام می باشد. زبان برنامه نویسی سی شارپ کاملاً شی گرا پیاده سازی شده است. از همین جهت آن دسته از افرادی که می خواهند از مفاهیم شی گرایی استفاده کنند می توانند به سادگی از زبان برنامه نویسی سی شارپ برای این موارد استفاده نمایند. در این رابطه در آموزش شی گرایی OOP در سی شارپ مفاهیم بیشتری را خدمت شما عرض کرده ایم.
مخاطبین این دوره آموزشی
این دوره آموزشی برای آن دسته از دوستانی مناسب است که کمی با زبان برنامه نویسی سی شارپ آشنا هستند و میخواهند نکات و ترفندهای اساسی مربوط به این زبان را فرا بگیرند. به عبارت دیگر اگر شما در رابطه با زبان سی شارپ اطلاعات اندکی دارید احتمال اینکه بتوانید از این آموزش بهره زیادی را ببرید بسیار کم است. برای این دسته از افراد استفاده کردن از آموزش رایگان برنامه نویسی با زبان سی شارپ را توصیه میکنیم.
پیش نیاز ها
به منظور استفاده کردن از دوره آموزشی پیش رو می بایست دانش ابتدایی را در رابطه با زبان برنامه نویسی سی شارپ داشته باشید تا بتوانید نکات و ترفندهای اساسی مربوط به آن را فرا بگیرید. علاوه بر این دوره آموزشی توصیه میکنیم که از آموزش نکات و ترفندهای پیشرفته سی شارپ سری اول و آموزش نکات و ترفندهای پیشرفته سی شارپ سری دوم و آموزش نکات و ترفندهای پیشرفته سی شارپ سری سوم نیز دیدن بفرمایید.
6 Comments